dieren, hond, enschede, bonhoeffer college

Handig: hond die helpt bij het leren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Op het Bonhoeffer College loopt al een paar weken puppy Charlie rond. Gezellig én handig, want Charlie helpt de kinderen bij het leren!

Het Bonhoeffer College is onder andere een praktijkschool. Dat betekent dat veel leerlingen leren moeilijk vinden. Pup Charlie kan natuurlijk niet rekenen, maar hij helpt op andere manieren. Hij luistert geduldig als kinderen hem voorlezen. Dat is fijn, want sommige leerlingen vinden het lastig om hardop te lezen. En Charlie zal hen nooit uitlachen als ze een foutje maken.

'Sssst'

Charlie krijgt zelfs een drukke klas stil. Heel simpel: hij gaat dan in een hoekje liggen slapen. De leerlingen houden dan vanzelf hun mond. Niemand wil zo’n lieve pup wakker maken.

Als leerlingen boos of verdrietig zijn, troost Charlie hen. En kunnen ze echt niet stilzitten tijdens de les, dan mogen ze buiten met de hond een rondje lopen. Charlie vindt dat ook fijn, dan kan hij meteen een plasje doen.

Echte pup

Verder is Charlie een normale pup. Hij houdt van knuffelen en wordt graag geaaid. Ook vindt hij het fijn om buiten los te rennen en te spelen.

Charlie is nog maar vier maanden oud. Daarom mag hij nu nog maar twintig minuten per dag de kinderen helpen, want jonge hondjes worden heel snel moe. Hoe ouder hij wordt, hoe langer hij kan helpen. Ondertussen moet hij natuurlijk zelf ook nog van alles leren.  

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wil die hond op mijn school Juichen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.