Eerste huiler van deze winter opgevangen door Pieterburen

Hoe help je een huiler?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Wat een zielig zeehondje, denken veel mensen als ze een huiler zien. Maar dat valt vaak reuze mee, zegt Zeehondencentrum Pieterburen. Met een nieuw filmpje willen ze voorkomen dat er onnodig zeehondjes worden opgevangen in hun centrum.

Op Eerste Kerstdag was het weer raak. Een witte zeehondenpup kroop richting een weg in de buurt van Den Helder. Veel voorbijgangers kwamen veel te dichtbij en dat maakte het zeehondje in de war. Het kroop steeds dichter bij de autoweg en liep zo gevaar. Het zeehondencentrum besloot daarom de huiler op te vangen. Het vrouwtje is Tió genoemd.Eerste huiler van deze winter opgevangen door PieterburenOm te voorkomen dat pups onnodig moeten worden opgevangen, roepen de experts op om afstand te houden als je een zeehondenpup ziet zonder moeder. Het dier lijkt misschien in nood, maar vaak krijgt het al geen melk meer en moet het zich gewoon zelf zien te redden.
Ook kan het zijn dat de moeder maar eventjes weg is om een visje te vangen. Als ze dan terugkomt en allemaal mensen om haar pup ziet staan, zwemt ze juist weg.

Zo help je een huiler:

- Houd afstand
- Houd honden aan de lijn
- Twijfel je of de pup in nood is? Bel dan met Pieterburen: 0595 - 526 526

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook