Stelling Roos Puppyverlof
Stelling

'Iedereen moet puppyverlof kunnen krijgen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
foto
Roos
Beudeker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Als het aan mij lag, nam ik zo veel mogelijk dieren in huis. Het liefst zo klein mogelijk. Puppy’s of babygeitjes bijvoorbeeld. Hartstikke lief natuurlijk, maar wel veel werk. Zeker in het begin, als ze nog niet alleen thuis kunnen blijven en nog veel moeten leren. Dat is best lastig als je doordeweeks gewoon naar school of naar je werk moet.

Hondje mee naar werk

Als een vrouw een baby krijgt, mag ze natuurlijk een tijdje thuisblijven om voor het kindje te zorgen. Maar als je een nieuw huisdier krijgt, kan dat niet. Een bedrijf in Schotland, Brewdog, vond dat maar gek. Mensen die daar werken mogen niet alleen hun hondje mee naar het werk nemen, ze krijgen ook een extra week vrij als er een nieuwe puppy in de familie komt.

Zo kunnen ze het dier laten wennen aan zijn nieuwe familie. En natuurlijk ook andersom.

Puppyverlof voor iedereen

Ik vind dat een heel goed idee en dat puppyverlof mag van mij zelfs nog wel een beetje worden uitgebreid. Een paar dagen vrij voor iedereen die een nieuw familielid krijgt! Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen moeten daar vrij voor krijgen. Of je nou een puppy, asielpoes of een nieuw broertje of zusje krijgt. Dat lijkt me hartstikke fijn en nuttig.

Stelling: Iedereen moet puppyverlof kunnen krijgen

JonasJonas (9): oneens
‘Puppy’s hebben veel zorg nodig in het begin. Het is dan wel handig als er iemand thuisblijft. Maar ik denk dat kinderen wel gewoon naar school moeten gaan. Voor broertjes en zusjes vind ik het ook niet nodig om vrij te krijgen. De ouders zijn dan namelijk al thuis om voor het kindje te zorgen.’

SanneSanne (11): eens
‘Het is wel fijn om zo aan elkaar te wennen, maar het hangt van de situatie af. Voor een broertje of zusje vind ik het bijvoorbeeld niet nodig. En een huisdier kun je ook in het weekend halen, dat hebben wij ook gedaan. Ik zou het niet verplichten, maar ik vind wel dat je vrij mag nemen als je dat graag wilt.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben het ermee oneens omdat je gewoon naar school moet wel vind ik het goed dat de ouders van het kind puppy verlof krijgen.

Hoe verzinnen ze dit?

Hoe verzinnen ze dit?

Ik ben het eens. Iedereen mag puppie verlof krijgen. Dat is goed voor de pup. Dan went hij aan de nieuwe baasjes. Misschien zijn er nog kleine broertjes/zusjes van 4 of 5 jaar. Daar kan hij dan ook aan wennen. Zo leert een pup het best.

Ik ben het eens. Een nieuw huisdier moet toch kunnen wennen aan zijn nieuwe baasje?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.