kalfjes gered uit brandende schuur in Dwingeloo

Kalfjes gered bij boerderijbrand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Een heftige nacht voor 50 kalfjes in het dorpje Lheebroek (Drenthe). Naast hun stal brak rond middernacht een grote brand uit. Gelukkig liep het voor bijna alle kalfjes goed af.

De brand begon in een schuur waar tractoren en andere landbouwmachines stonden. Gevaarlijk, want de stal van de vijftig kalfjes zat aan deze schuur vast. De brandweer begon meteen met blussen en verhuisde de kalfjes naar een stal op veilige afstand. Eén kalfje dat het dichtst bij het vuur had gestaan, is later toch nog overleden. Het had te veel rook ingeademd.

Brand geblust

De brandweer weet nog niet waardoor de brand is ontstaan, maar heeft de boel inmiddels wel geblust. De koeien die verderop in een stal stonden, zijn niet gewond geraakt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat zielig voor het kalfje die dood is en voor de mevrouw

wat zijn het lieve kalfjes

Dat lijkt me niet leuk voor het kalfje niet en voor de boer(in) Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.