Vertaalmachine voor honden en katten

Komt er een vertaalmachine voor honden en katten?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Heb jij je altijd afgevraagd wat honden willen zeggen als ze blaffen? Of als een kat miauwt? In de toekomst kun je dat misschien ontdekken. Er zou gewerkt worden aan een vertaalmachine voor huisdieren!

Een vertaalapparaat voor dieren. Het klinkt ongeloofwaardig, maar de Amerikaanse internetwinkel Amazon zou bezig zijn om er eentje te maken. In minder dan tien jaar zou-ie te koop moeten zijn, hopen ze.

'Kijk, een bruin konijn!'

Dat het mogelijk is om te ontdekken wat dieren zoal bezighoudt, heeft de Chinese professor Con Slobodchikoff al bewezen. Hij doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar prairiehonden: kleine knaagdieren die in Noord-Amerika leven. Volgens de professor zouden de diertjes kleuren kunnen beschrijven en namen hebben voor andere diersoorten.

Prairiehonden

Als je kunt ontdekken wat prairiehonden zeggen, moet dat ook lukken voor andere dieren, denken ze bij Amazon. Zij denken dat veel baasjes wel een apparaat willen kopen waarmee ze naar hun hond of kat kunnen luisteren.

Halsbanden

Het is nog even afwachten of, en wanneer, de vertaalmachine komt. En natuurlijk: hoe die werkt! Dat is nog allemaal onduidelijk.

Bovendien is de vraag ook hoe goed zo'n machine zal werken. Zo bestaan er al apps waarmee je het gemiauw van je kat kunt vertalen, maar of die écht werken is nog maar de vraag. Vorig jaar werden in Japan al halsbanden uitgebracht die het humeur van je huisdier kunnen meten. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Vlinders weggefladderd uit Burgers' Zoo of Japanse kever Spike kan tekenen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het lijkt mij leuk kan ik eindelijk is weten wat mijn dieren zeggen Blij Blij

Ik zou heel graag dieren willen verstaan. Ik ben een dieren fan!

Lijkt me tof Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Blij Duimomlaag Juichen Duimomlaag Duimomhoog Duimomhoog Juichen jee*duimomhoog* Juichen

Mijn hond blaft de hele tijd. Ik snap nooit wat hij ermee bedoeld. Ik ga die vertaalmachine meteen uitproberen als hij uitkomt!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.