Jason

Medaille voor heldhond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Mopshond Jaxson vierde deze week een feestje. De elfjarige hond uit de Amerikaanse staat Idaho kreeg namelijk een medaille voor 'uitzonderlijke moed en heldendom'. Afgelopen zomer voorkwam hij dat het huis van zijn baasjes afbrandde. 

De dappere hond zag op 29 augustus van dit jaar ineens vonken uit een stopcontact springen en begon keihard te blaffen. 'Ik hoorde aan zijn soort blaf meteen dat er iets niet klopte,' vertelde zijn baasje, Todd Lavoie aan het Amerikaanse ABC News. 'Hij blafte op een heel andere manier dan normaal, veel fanatieker.'

Lavoie sprong uit bed en rende naar beneden om te kijken wat er aan de hand was. Daar zag hij meteen het brandende stopcontact. Hij schakelde de elektriciteit uit en spoot het vuur uit met een brandblusser. Als Jaxson niet had gewaarschuwd had dat allemaal heel anders kunnen aflopen. 'Hij heeft ons gezin, ons huis en al onze herinneringen gered', zei zijn baasje trots.

Dankbaar
Ook het stadsbestuur van Meridian, de plaats waar ze wonen, vond dat de mopshond zich als een held gedragen heeft. En dus kreeg deze week, als eerste dier ooit, de 'Hometown Hero Award'. Een prijs die normaal alleen aan mensen gegeven wordt die iets heel goed gedaan hebben. En van de plaatselijke brandweer kreeg Jaxson als extra bedankje een speciaal gemaakte brandweerhelm. Maar of hij daar nu zo blij mee is?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dit word echt wat voor mijn actualiteitenkring Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.