Europese hoornaar

Mega-wespen vallen wandelaars aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een groep wandelaars in Eindhoven is maandag aangevallen door een aantal mega-wespen. Ook een hond werd gestoken. Toch hoef je niet bang te zijn voor hoornaars, zoals de grote wespen heten.

De mensen waren ’s avonds in een park aan het wandelen toen ze plots in een zwerm hoornaars terechtkwamen. Sommigen van de wandelaars werden wel twintig keer gestoken. De slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht. Een vrouw moest daar blijven, omdat ze misschien allergisch was. De rest mocht naar huis.

Grote wespen

Hoornaars zijn grote wespen die wel 3,5 centimeter lang kunnen worden. Ze eten bijen en vliegen en blijven meestal bij mensen uit de buurt. Ze vallen alleen aan als ze zich bedreigd voelen. Bijvoorbeeld als er mensen of dieren langs hun nest lopen.

Tips tegen hoornaars

Boswachter Frans Kapteijns vertelt aan Omroep Brabant wat je moet doen als je wordt aangevallen: ‘Ren bij een aanval zo hard weg als je kunt om zoveel mogelijk afstand te creëren tussen jezelf en het nest. In het water springen is de beste optie, maar dat kan niet overal. Als je wordt gestoken, ga dan naar het ziekenhuis.’

Foto boven: Flickr cc/Umberto Salvagnin

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zo wapen je je tegen wespen of Opnieuw gigantisch wespennest gevonden.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hahhahahahhaah grapig

Er wordt fatsoenlijke taal geëist voor de reacties. Beste redactiemedewerkers, dat geldt toch hoop ik ook voor pseudoniemen? Zie eerste reactie.

Ik wist niet dat zulke wespen in Nederland waren. Wel mooie beesten die je maar beter op een afstand kan bekijken

Hahahaha grappig, had nou maar insectenspray gekocht

Ah kom op, dat is niet grappig!

WAT??? WAAROM GRAPPIG???????????????????????????????p

Duimomhoog goed om te weten
Blij

Goed om te weten :)

Toch wel zielig voor die wandelaars!

JA, DAT BEDOEL IK DUS ECHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Best wel zielig. Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.