Hondenbezitters in Spaanse stad moeten nu ook plas opruimen

Niet alleen hondenpoep, ook hondenplas opruimen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Met een zakje de hondenpoep opruimen, dat zijn de meeste baasjes al wel gewend. Maar in een Spaans stadje moeten de eigenaren straks ook de plas van hun hond opruimen! 

Het is heet in veel delen van Spanje. Ook in het stadje Mataró. Door de hitte kan het in de stad flink gaan stinken. Door afval, maar ook door hondenplas!

De gemeente van Mataró heeft daarom besloten dat de baasjes straks niet alleen de poep, maar ook de plas van hun hond op moeten ruimen. Dat kan natuurlijk niet met een plastic zakje. De eigenaren moeten daarom de plas met water van straat spoelen. Zo blijven de straten schoon én stinkt het minder!

Boete

Baasjes die zich niet aan de nieuwe regels houden kunnen een flinke boete krijgen: wel 750 euro! Ook mogen honden in Mataró 's avonds en 's nachts niet op plekken komen waar buren last van ze zouden kunnen hebben, zoals terrassen en balkons.

In Nederland moeten hondeneigenaren enkel de poep opruimen en weggooien. De plas, die mogen de honden hier voorlopig nog zonder problemen laten lopen!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens:  2270 euro boodschappen om dino-album vol te krijgen of Video: twee panda’s geboren in China.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat dat echt niet hoeft!!

Zegt een land die stieren voor de lol vermoord. Wat diervriendelijk allemaal weer.

Als het toch stinkt en mensen daar last van hebben? Groot gelijk. Vooral mensen die hun hond laten plassen altijd op dezelfde plek bij een tuin. Kan hun het schelen, is niet hun buurt. Waarom laten ze hun hond niet in hun eigen tuin plassen. Het zit toch echt tegen het asociale aan, maar ja in Nederland mag het blijkbaar en wildplassen niet.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.