Panda's naar Ouwehands Dierenpark en andere cadeaudieren: Wu Wen en Xing Ya

Panda's en andere cadeaudieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Het is bijna zover voor Wu Wen en Xing Ya! De twee reuzenpanda’s die in Nederland komen logeren, vliegen woensdag van China naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het is niet voor het eerst dat er dieren worden uitgedeeld. Wereldleiders geven elkaar al jaren beesten cadeau. Vier uitdeeldieren op een rij!

Koalakwartet

Van: De Australische buitenlandminister Julie Bishop
Voor: De dierentuin van Singapore

Panda's naar Ouwehands Dierenpark en andere cadeaudieren: Wu Wen en Xing YaIn Singapore brak in 2015 kolossale koalakoorts uit. Ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Aziatische land had Australië namelijk vier koddige koalavrouwtjes op het vliegtuig gezet. Voor een logeerpartij van een paar maanden. Binnen de kortste keren waren Chan, Idalia, Paddle en Pellita de heldinnen van het land. Voor de ingang van de dierentuin waar ze logeerden, stonden lange rijen. Kranten schreven complete koalapagina’s vol. En de koalaknuffels vlogen de winkels uit.

Pup Buffy

Van: De Bulgaarse premier Boyko Borisov
Voor: De Russische president Poetin

Panda's naar Ouwehands Dierenpark en andere cadeaudieren: Wu Wen en Xing YaSta je bloedserieus regeringsafspraken te maken, krijg je ineens een fluffig hondje in je armen gedrukt. President Poetin zag zijn nieuwe huisdier zeven jaar geleden totaal niet aankomen. Hij was gewoon voor dagje overleg naar zijn collega in Bulgarije gevlogen. Toch viel hij als een blok voor het tien dagen oude beestje. Hij knuffelde het kleintje zowat plat. Thuis organiseerde hij meteen een verzin-een-naam-wedstrijd. Duizenden brieven vielen in Moskou op de mat. Het idee van de vijfjarige Dima werd gekozen: Buffy was de naam.

Kroko George

Van: Een Australische provinciebaas
Voor: Het Britse prinsje George

Panda's naar Ouwehands Dierenpark en andere cadeaudieren: Wu Wen en Xing Ya‘Er kraakt een ei!’ riep een verzorger van een krokodillenpark in Australië op 3 december 2013. ‘Ik ben zwanger!’ riep de Britse prinses Kate Middleton op precies hetzelfde moment. Dát kan geen toeval zijn, zei de baas van de Australische provincie waar de krokodil geboren werd. Hij gaf de kleine kroko cadeau aan prins George, die een half jaar later ter wereld kwam. En nee, de prins slaapt nu niet met een krokodil onder zijn bed. Het dier, dat ook George heet, woont gewoon bij z’n ouders in het krokodillenpark. Elk jaar krijgt de prins een kaartje van hem, zodat-ie weet hoe het met zijn naamgenoot gaat.

Schildpaddenstel

Van: De regering van de Seychellen
Voor: De Indiase dierentuin in Calcutta

Panda's naar Ouwehands Dierenpark en andere cadeaudieren: Wu Wen en Xing YaTranen met tuiten huilden ze ruim tien jaar geleden in de dierentuin van Calcutta. De zeldzame aldabra schildpad Adwaita was dood. Hij was in 1875 in India komen wonen. Ja, dat lees je goed: dat is 140 jaar geleden! En hij was toen al behoorlijk bejaard. Volgens schildpad experts is Adwaita 255 jaar oud geworden. Tijd voor troost, vond de regering van de eilandengroep Seychellen (waar deze schildpadden oorspronkelijk vandaan komen) vorig jaar. Ze gaven de dierentuin twee nieuwe cadeau. Een mannetje en een vrouwtje. De verzorgers hopen dat dit duo net zo lang meegaat als Adwaita. En dat er op een dag kleine aldabraatjes uit een ei kruipen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dit nieuws echt heel leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps