charly trigema

Reclame-aap stopt na protest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Charly mag met pensioen. De aap wordt al bijna dertig jaar gebruikt in Duitse reclames voor het modemerk Trigema. Maar na protesten van dierenbeschermers is de carrière van Charly nu voorbij.

Chimpansee Charly dook in 1990 voor het eerst op in een reclame van Trigema. Gestoken in een wit overhemd en een rode bril op z’n neus zat de aap achter een microfoon. Dankzij een ingesproken stem leek het alsof Charly een nieuwslezer was. En die zei alleen maar positieve dingen over Trigema.

Kostuumpje

Al snel werd Charly niet alleen voor filmpjes, maar ook voor allerlei andere reclames van het Duitse kledingmerk gebruikt. Hij stond op Trigema-vrachtwagens, Trigema-mokken, Trigema-tassen, Trigema-shirts en Trigema-stickers.

Tijdens feestjes zat de aap in een kostuumpje aan tafel, naast de topman van Trigema: Wolfgang Grupp. Zo wilde Grupp dat graag. De rijke Duitse kledingkoning staat bekend om zijn vreemde en luxe uitspattingen.

Dierenmishandeling

Maar met het inzetten van zijn levende mascotte is het nu afgelopen. Duitse dierenactivisten vinden de reclames dierenmishandeling en hebben er jarenlang fel tegen geprotesteerd. Nu is Grupp eindelijk gezwicht.

'We gaan Charly vervangen door een computeranimatie', kondigde hij deze week aan. En Charly zelf? Die kan genieten van een rustige ouwe dag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

goed zo. mee eens. Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps