steeds meer olifanten gevangen om toeristen te vermaken

Steeds meer olifanten in Azië moeten werken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Het lijkt misschien leuk: een ritje maken op een olifant als je in Azië op vakantie bent. Of kijken naar een olifant die knappe trucjes doet met een bal. Maar voor de olifant is het vaak helemaal niet leuk. En ze moeten het steeds vaker doen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Niet met de bus of fiets een stad bekijken, maar vanaf de rug van een olifant. Het kan in landen als Thailand, India en Cambodja. En het gebeurt ook steeds vaker. Zo werken in Thailand nu 2198 olifanten voor toeristen. In 2012 waren dat er nog 1688.

Het staat allemaal in het onderzoek van de dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection. De organisatie maakt zich zorgen over de grijze reus in Azië.

steeds meer olifanten gevangen om toeristen te vermaken

Slecht eten

Als de gevangen olifanten niet rondlopen met een toerist op hun rug, zitten ze opgesloten of vastgebonden in kleine hokken. Ook krijgen ze slecht te eten en worden ze slecht verzorgd.

Wildparken

Volgens World Animal Protection weten gelukkig wel steeds meer mensen dat olifanten niet gemaakt zijn om toeristen te vervoeren. Zij raden de mensen die olifanten willen zien aan om naar wildparken te gaan. Daar kunnen de olifanten doen wat ze zelf willen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het zielig voor olifanten, en goed dat. ze er wat tegen doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.