Kidsweek

'Stop met die razend populaire uilencafés in Japan'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In Japan stikt het ervan: cafés waar je naast het drinken van je colaatje ook een dier kunt knuffelen. Katten en konijnen bijvoorbeeld. Maar er bestaan ook plekken waar je zelfs egels, geiten, slangen en uilen kunt aaien. Leuk en spannend voor de bezoekers. Want wanneer kom je nou voor zo weinig geld zó dicht in de buurt van zulke bijzondere beesten?

Geluk
Volgens een website voor toeristen in Tokio zijn er inmiddels al 48 van dit soort plekken in de Japanse hoofdstad. En dat aantal blijft groeien. Vooral de uilencafés zijn superpopulair. De dieren staan in het land voor geluk. Geen wonder dat mensen zo dichtbij ze willen zijn.

Japanse vogelbeschermers zijn minder blij met deze trend. Ze vinden dat de cafés verboden moeten worden. Uilen zijn nachtdieren. Overdag slapen ze, ’s nachts zijn ze actief. Hun ritme is dus precies het omgekeerde van dat van de cafébezoekers. Die komen gedurende de dag langs om te aaien en selfies te maken. Precies als de vogels dus het liefst een eh, juist, uiltje knappen. Ook zitten ze met hun pootjes vast zodat ze niet kunnen wegvliegen.

Veren in je cola
Ik ben het eens met de dierenbeschermers. Weg met die cafés! Want zeg nou zelf: een cola zonder verdwaalde vogelveren erin is toch ook veel lekkerder? 

Stelling: Stop met die razend populaire uilencafés in Japan

Lasse (10): Eens
‘Ik zou nooit naar een dierencafé gaan. Ten eerste omdat wij al twee katten als huisdier hebben. Verder vind ik het gewoon zielig. Beesten horen niet thuis op zo’n plek. En een uilencafé, daar zou ik al helemáál niet naartoe gaan om wat te drinken. Waarom niet? Omdat ik het geen leuke beesten vind, haha.’

Jolijn (10): Eens
‘Een kattencafé, daar heb ik geen problemen mee. Die dieren zijn gewend om met mensen om te gaan. Net als honden. Een hondencafé vind ik daarom best een goed idee, het zijn mijn lievelingsdieren. Maar uilen horen daar niet gehouden te worden. Die leven in het bos, hebben niets met mensen te maken en moeten lekker slapen overdag.’

Wat vind jij? Geef hieronder je mening! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat die uilen gewoon in de natuur moeten leven dus niet in een café. En het is ook voor de veiligheid voor de mensen want je weet nooit of een uil wel vriendelijk is.

ik vind dat t gwn mag Vraagtzichaf

IK vind dat het gewoon mag Duimomhoog

Ik vind dat het niet mag, Duimomlaag omdat de uilen doordat ze in dat café zitten hun ritme moeten aanpassen om te zorgen dat ze genoeg slapen.
En uilen horen gewoon in het wild te leven en zélf voor hun eten zorgen en wat ze verder dan ook doen.

Moet verboden worden!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik vind dat carolien gelijk heeft, uilen zijn mijn lievelings dieren en ze horen in de wildernis! Niet in een café

ik vind het gewoon heel zielig, uilen moeten in het wild kunnen leven, en als er een café met uilen is moeten ze gewoon los kunnen vliegen, ik vind dat echt en ook echt allen uilencafé 's op de hele wereld gewoon verboden en gesloopt moeten worden.

Ik ben er niet mee eens.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps