Dier van het jaar 2016
Dier van het Jaar

Taaie leeuwentweeling Dier van het Jaar 2016!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Ze ontsnapten uit hun kleine kamertje en maakten zo samen een nieuwe start. Dapper vonden heel veel Kidsweek-lezers. En dus ging het leeuwendeel van de stemmen naar de leeuwtjes Marley en Elsa. De titel Kidsweek Dier van het Jaar 2016 is daarom voor deze taaie tweeling!

Marley en Elsa hadden flinke concurrentie van stroperstopper Killer, de kat zonder oren Derrick en de bijzonder bont gekleurde currymeeuw. Online, via stembriefjes en in DierenPark Amersfoort waar ook de winnaar vandaag werd bekendgemaakt, werd er heel veel gestemd op de vier kandidaten.

Marley en Elsa Dier van het Jaar 2016

In totaal werd er maar liefst 2396 keer een stem uitgebracht. Marley en Elsa wonnen met 41% van de stemmen! Dierenredacteur Bouwien steunde het stel al vanaf het begin: ‘Ik ben superblij! De welpentweeling heeft deze prijs dik verdiend. Ze hebben idioot veel meegemaakt in hun korte leventje. Nu is het tijd voor rust.’

2500 euro voor Stichting AAP
Nieuw dit jaar was dat alle dieren aan een goed doel gekoppeld waren. Voor Marley en Elsa was dat Stichting AAP en die ontvangt van Kidsweek een cheque van 2500 euro.

Ontsnapt!
Leeuwenwelpjes Marley en Elsa waren net zeven weken toen ze via internet werden verkocht. Hun nieuwe baas sloot ze op in een klein kamertje. Maar de tweeling redde zichzelf door te ontsnappen! Inmiddels leven ze een lekker loom leeuwenleven in Spanje bij Stichting AAP. Goed geregeld, Marley en Elsa. En heel leuk voor Kidsweek, nu mogen wij de leeuwtjes adopteren. Daar hoor je snel meer over!

Superspeurhond Killer wist als tweede te eindigen bij de verkiezing. Dove kat Derrick mag trots zijn op zijn derde plek en de kleurrijke currymeeuw is als vierde geëindigd. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel fijn dat de welpentweeling heeft gewonnen. En voor kinderen die het niet terecht vinden, ze hadden eigenlijk allemaal de prijs kunnen krijgen!

Groet Meedenklezer Tycho

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.