De tijgertempel
In beeld

Toedeloe Tijgertempel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Het is over en uit voor de Tiger Temple. Dierenactivisten voerden al jaren actie tegen deze beroemde maar foute Thaise toeristentrekker. Deze week greep de Thaise overheid in. Vanaf nu moet de Tiger Temple het zonder tijgers doen.

Toeristen in de tijgertempel  De Tiger Temple in Kanchanaburi is een beroemde attractie. Toeristen konden er een kijkje nemen in het boeddhistische tempelcomplex. En op de foto gaan met een makke tijger. Een tempelbezoek met tijgerkiekje kostte omgerekend zo’n 100 euro. Dankzij de tijgers harkten de monniken per jaar zo’n drie miljoen euro binnen.Tijgers in de tijgertempelDe tempel begon ooit met een paar tijgers. Dat werden er meer en meer. De afgelopen tijd zaten er wel zo’n honderdvijftig Thaise tijgers. Dierenbeschermers hebben jaren gestreden tegen de tijgertempel. Zij hadden aanwijzingen dat de monniken de dieren slecht behandelden. Ze zouden ze mishandelen en illegaal kopen en verkopen. In speciale campagnes werd toeristen gevraagd om vooral niet met de tijgers op de foto te gaan.Tijgers van de tijgertempel verdoofd

Deze week greep de Thaise overheid in. Met een mega-operatie. Die begon maandag. Militairen, agenten en dierenartsen verdoofden tijger na tijger zodat de dieren konden worden weggehaald. Zo zijn er al tientallen tijgers naar een opvangcentrum gebracht. Daar hebben ze het hopelijk een stuk beter.

En de monniken? Het is nog niet bekend of en hoe zij gestraft zullen worden. Zeker is dat de Tiger Temple het vanaf nu zonder tijgers zal moeten doen. Misschien wordt ’t tijd voor een nieuwe naam? De Temple of Doom?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsAppof neem een proefabonnement op de papieren krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps