tuinvogeltelling

Vogeltellers gezocht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Rekenen doe je meestal op school, maar komende zaterdag en zondag mag je ook thuis gaan tellen. Vogeltjes tellen, om precies te zijn. Op 28 en 29 januari wordt namelijk de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland gehouden.

Zoveel mogelijk mensen maken in het laatste weekend van januari lijstjes van vogels die in tuinen en rond balkons rondvliegen. Meedoen is heel makkelijk: noteer een half uur lang alle vogels bij jou en geef het resultaat door op www.tuinvogeltelling.nl.

Niet alleen experts

Het is niet nodig om alle vogels supergoed te kennen. Op de site van de tuinvogeltelling staat heel veel informatie over tuinvogels. Je kunt er zelfs horen hoe ze klinken. 

Het is slim om de vogels van tevoren alvast naar je tuin te lokken. Begin daarom een paar dagen vóór de telling op een vaste plek met voeren. ’s Ochtends hebben vogels de meeste honger en zijn ze het actiefst. Het beste moment om te voeren én te tellen dus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps