Wie wordt Dier van het Jaar 2017?

Wie wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2017?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Twee panda’s die verhuisden naar Nederland, een haai die hapte in de arm van Freek Vonk, een Rotterdamse politiepup die alle harten veroverde én een aap die eindelijk weer aap mag zijn. Bijzonder nieuws uit het afgelopen jaar over bijzondere dieren. Toch kan er maar eentje winnen. Welk dier? Dat beslis jij! Dus kijk, lees en kies het Dier van het Jaar 2017! 

De winnaar van de Dier van het Jaar-verkiezing krijgt niet alleen eeuwige roem en een beker, maar ook een grote envelop! Daarin zit 2500 euro. Dat geld gaat naar een goed dierendoel. Hieronder lees je welk dier welk doel steunt.

Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya - steunen het WNF

Als ware wereldsterren werden ze in april op Schiphol binnengehaald: Wu Wen en Xing Ya. En nu banjeren ze blij en bamboe etend rond in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Voor elk jaar dat de beren in Nederland zijn betaalt de dierentuin een miljoen euro aan China om de panda’s in het wild te beschermen. Dus hier kijken naar Wu Wen en Xing Ya is ook weer goed voor hun soortgenoten daar! 

De haai die Freek beet - steunt No Wildlife Crime

Voor zijn tv-programma vertrok Freek Vonk naar de Bahama’s om daar te zwemmen met Caribische rifhaaien. Eén haai was minder blij met zijn komst en hapte een flink stuk uit zijn bovenarm. Honderd hechtingen waren er nodig, maar Freek kwam er weer bovenop. Volgens Freek zijn rifhaaien zo kwaad nog niet. Die ene happer was gewoon ‘even van het padje’. Volgens de bioloog zijn rifhaaien juist heel vriendelijk en slim! 

De aap Marria - steunt Stichting AAP

Chimpansee Marria woonde dertien jaar bij een Portugese familie waar ze werd vertroeteld als een kind. Erg gelukkig werd ze daar niet van. Bij Stichting AAP in Almere leert ze nu weer aap te zijn en oefent ze met vlooien, klimmen en slingeren. Gelukkig gaat het inmiddels heel goed met Marria. Hoe goed kun je zelf zien op haar eigen vlog! Er zijn zelfs plannen om te gaan samenwonen met chimpansee Sony!

Politiepup Bumper - steunt KNGF

Pup Bumper was nog maar zeven weken toen hij al elke dag met zijn baasje naar het werk ging. Bij de politie van Rotterdam leert hij in ongeveer twee jaar een prima politiehond te worden. Bijzonder, want meestal leren pups dat op een speciale politiehondenschool. Via Facebook volgen tienduizenden fans Bumpers avonturen en opleiding. Inmiddels is de lieve pup uitgegroeid tot een stoere puber met een prachtig stel puntoren!

Stem en win!

Op welk dier ga jij stemmen? Als je stemt, maak je automatisch kans op een jaarabonnement voor Diergaarde Blijdorp! 

Kom naar de uitreiking!

Wil jij bij de bekendmaking van de winnaar aanwezig zijn? Dat kan! Koop nu extra voordelig je kaartjes en meld je aan voor de Grote Kidsweek Dierendag op zondag 1 oktober in Diergaarde Blijdorp.

Wil  je meer lezen over de genomineerde dieren? Lees dan: De haai die Freek Vonk beet, Politiepup Bumper, Pandaduo Wu Wen en Xing Ya of Chimpansee Marria.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat politie pup bumper dier van het jaar moet worden.

Ik ook Michelle druif

Nee de haai

Ben ik het mee eens.

Bumper!

haaien zijn mijn lievelingsdier dieren dus ik vind dat de haaI die freek beet het dier van het jaar moet worden☺

De haaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiii! Juichen

De pup want ik vind honden lief! En ik vind polities stoer.

Ik kies voor de pup want hij is super schatig en super coooooooooooooooooooooooooool

Ik vind dat de haai moet winnen.
Haaien zijn hele mooie en bijzondere dieren.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps