spin spinnen spinnenweb

10.000 spinnen op de vlucht voor water

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Anne
Anne
Wielenga

Getsie, spinnen! Loop jij deze beestjes ook niet graag tegen het lijf? In dat geval is het maar goed dat je niet in Tasmanië (een eiland bij Australië) woont. Door slecht weer zijn daar vorige week veel overstromingen geweest. Daardoor zijn tienduizend spinnen op de vlucht geslagen.

De beesten zoeken droge plekjes op en maken gigantische spinnenwebben tussen bomen en gebouwen. Daar gaan ze dan met z’n allen warm en gezellig bij elkaar zitten. Hoog en droog. Wachten tot al het water weg is.

Wachten 
Als de overstromingen voorbij zijn en het water daalt, zullen ook de reusachtige webben verdwijnen. Dan zoeken de spinnen uit zichzelf weer een andere plek waar ze veilig zijn en verder kunnen leven. Voor de bewoners van Tasmanië zit er dus niets anders op dan wachten.

Opgelet: als je bang bent voor spinnen, is onderstaand filmpje over de gevluchte spinnen misschien een beetje griezelig:

Foto Flickr.com/Jana Jermakova-Zaikovska

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

niet bepaald grizelig.al spinen kunnen verveelend zijn,maarhet is wel intresant.ik wist het nog niet.*blij*erg leuk.*blij**duimsuper*

hoi beertje, misschien is het is  slim om even je spelling te controleren.*oeps*

intersant maar gelukkig zijn we niet in australia*rentweg*

Rentweg Ik vind spiiiiiinnen eeeeeeeeeeeeeeeeeeeng!!!!!!!!!!!!

Ik ben vreselijk bang voor spinnen Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.