Nils Olav pinguïn leger

Een pinguïn als legerbaas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In een Schotse dierentuin woont een bijzondere pinguïn. Het dier is een soort mascotte van het Noorse leger. Om de paar jaar komen de Noren naar Schotland om 'hun' legerpinguïn te bezoeken en hem een nieuwe eretitel te geven. Deze week was het weer zover.

Het was feest in de dierentuin in Edinburgh. Feest voor een beest. Keizerpinguïn Nils Olav kreeg hoog bezoek. Vijftig soldaten van de lijfwacht van de Noorse koning vormden een erehaag terwijl Nils Olav naar voren waggelde.

Onderscheiding
Hij begroette de soldaten met een luidkeels 'Whaaaah!'. Toen kreeg hij een onderscheiding aan z'n rechtervleugel gehangen. En dat was dat. Vanaf nu is pinguïn Nils Olav een Noorse brigadegeneraal. 

Nils Olav pinguïn leger

Traditie
De pinguïnpromotie is al jaren een traditie. Het begon allemaal in 1914. De Noren, van oudsher goed bevriend met de Schotten, gaven een pinguïn cadeau aan de dierentuin in Edinburgh.

In 1972 vernoemden de Schotten een pinguïn naar de toenmalige Noorse koning Olav en de commandant van het leger, Nils Egelien. Sindsdien is er altijd een pinguïn die Nils Olav heet, die de mascotte van het Noorse leger is en af en toe beloond wordt met een hogere rang. 

Bevelen
Zo klom Nils Olav dus op van korporaal naar brigadegeneraal. Zouden de andere pinguïns nu netjes zijn bevelen opvolgen? 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dieren zijn ook een bazan ;) Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps