bijzondere blauwe kreeft gevangen in VS

Gevangen: knalblauwe kreeft

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Meestal zijn kreeften oranjebruin, maar zo af en toe slaat een visser een knalblauw exemplaar aan de haak. Of beter gezegd: belandt er eentje in een net of kooi. Een Amerikaanse visser in Cape Cod lukte het zelfs al twee keer!

De kreeft krijgt zijn knalblauwe kleur door een klein foutje in zijn genen. Het dier heeft daar zelf geen last van, maar vissers worden er heel blij van. De kans dat je er eentje vangt is namelijk bijzonder klein. Volgens sommigen maar één op twee miljoen.

Juichen
Niet zo gek dus dat Wayne Nickerson deze week even stond te juichen toen hij voor de tweede keer in zijn leven een blauw exemplaar uit zee ophaalde. 

Zijn vrouw Jan maakte meteen een foto van de vangst en deelde die op Facebook. En hoe noem je dan zo'n knalblauwe kreeft? Blue natuurlijk!

Knalrood
De visser is niet van plan Blue op te eten. Hij hoopt dat het bijzondere dier in een aquarium kan gaan wonen, zodat ook andere mensen de knalblauwe kreeft kunnen bewonderen.

Mocht Blue uiteindelijk toch in de pan belanden: alle kreeften kleuren dan knalrood. Of ze nou bruin, grijs, zwart of knalblauw zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het leukste dierennieuws? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hahahahahhakhakhak

leuk en gek. zelf zou ik er ook een willen vangen Duimomhoog Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.