De sorteerhoedspin van Harry Potter

Harry Potter-spinnetje ontdekt: een 'sorteerhoed'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Ben je een beetje bekend met de magische wereld van Harry Potter? Dan ken je de sorteerhoed vast wel. Nu is er in India een spinnetje ontdekt dat verdacht veel op dit magische voorwerp lijkt!

In de films en boeken van Harry Potter komt de sorteerhoed voor. Het hoofddeksel bepaalt naar welke afdeling de nieuwe toverleerlingen van Zweinstein gaan. Wordt het Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf of Zwadderich?

De sorteerhoed van Harry Potter

De Indiase biologiestudent Javed Ahmed is groot fan van de Harry Potter-wereld. Een tijd geleden was hij met collega's in de natuur. Daar ontdekte hij een spinnetje dat wel héél erg leek op de sorteerhoed!

Nieuwe naam bedacht

Ahmed nam het beestje mee om te onderzoeken. Het bleek om een nieuw soort te gaan. De student mocht daarom zelf een nieuwe naam bedenken. Dat werd: eriovixia gryffindori. Precies ja: vernoemd naar Griffoendor!

Niet alleen Ahmed is blij met zijn vondst. Ook Harry Potter-bedenkster J.K. Rowling. Volgens haar kan het spinnetje zo meedoen in de nieuwe film Fantastic Beasts and Where to Find Them, vol met magische beesten...

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben ook een grote fan van Harry Potter dus best grappig Vraagtzichaf Blij Duimomlaag Juichen Duimomhoog Rentweg Oeps

Wauw! Als mijn zusje dit hoort gaat ze vast uit haar dak! Juichen

dit is zo raar Rentweg

Echt raar maar. wel cool, ik ben ook Harry Potter fan

dat is eigenlijk wel gekke toeval want die gene hield van harry potter en het spinnetje had de vorm van een sorteerhoed. hahaha Blij Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.