Huckleberry de dakhond

Hond op het dak? Geen probleem!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Dingdong! ‘Hallo, er staat een hond op jullie dak.’ ‘Weten we, dat vindt-ie fijn.’ De hond van een familie uit Amerika staat vaak op het dak. Veel mensen die hem zien, bellen bezorgd aan. Zijn baasjes werden daar zo gek van, dat ze een briefje ophingen met uitleg.

Huckleberry is een golden retriever uit Texas. Hij kan zo hoog springen, dat hij vanuit de achtertuin, zo op het dak landt. Vanaf daar houdt hij de buurt goed in de gaten. Maar de buurt ziet hem ook. En reageert daar soms erg ongerust op.

Huck de Dakhond

Nergens voor nodig, vinden zijn baasjes. Ze hebben nu een briefje met uitleg opgehangen. ‘We laten hem nooit in de tuin als er niemand thuis is’, staat daarop. ‘We snappen dat je bezorgd bent, maar klop alsjeblieft niet op de deur: we weten heus dat hij er zit. Maak zoveel foto’s als je wilt en deel ze met de wereld via #hucktheroofdog.’

Huckleberry is nu erg populair op sociale media. Hij heeft zelfs een eigen Instagramaccount met meer dan 25.000 volgers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook