Kever kan tekenen

Japanse kever Spike kan tekenen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Spike heeft 17.000 volgers op Instagram. Dat is best bijzonder, want Spike is een kever. Zijn baasje ontdekte dat Spike het leuk vindt om te tekenen. Nu deelt ze zijn kunstwerken met de wereld.

Spike woont met zijn baasje Mandy, een juf Engels, in Japan. Hij is een vliegend hert, een keversoort die zo heet omdat de grote kaken van de mannetjes lijken op het gewei van een hert. In Japan is de kever een populair huisdier bij kinderen.

Sterke kaken

Zijn grote gewei zorgt voor Spikes tekentalent: tussen zijn kaken kan hij dingen klemmen. Mandy ontdekte dat als hij een stift vastpakt, hij kleine tekeningetjes kan maken. Die deelde ze online en iedereen was meteen onder de indruk van Spikes kunst.

Kunstwerken

Spike heeft nu al meer dan 17.000 fans op Instagram en bijna 50.000 op Twitter. Voor een klein kunstwerk van hem heeft iemand al 320 euro geboden. Een deel van de opbrengst geeft Mandy aan een goed doel dat vliegend herten in Groot-Brittannië beschermt. De rest gebruikt ze voor eten voor Spike en het maken van een webwinkel voor zijn kunst.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Babygiraffe geboren of Twee panda’s geboren in China.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Grappig dat die kever kan tekenen!

Is dit echt waar of maakt die vrouw het en laat het zien op insta of twitter

Ik vind het wel grappig alleen ik vind het geen kunst.

cool ik wil ook wel zo'n kever.

Wat grappig. Helaas heb en mag ik geen instagram. Anders kon ik lachen om de kunstwerken❗️.

dat die kever kan tekenen echt grappig ik zou er ook wel een willen. Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.