Tram den Haag

Kat Bowie reist vaak met de tram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In tram 2 in den Haag stapt regelmatig een bijzondere passagier in. Poes Bowie checkt niet in met een OV-chipkaart maar stapt gewoon in om een stukje mee te rijden.

De kat Bowie komt uit Wit-Rusland en vindt binnen zitten helemaal niks. Ze doet graag haar eigen ding. Ze gaat dan ook regelmatig even langs bij de buren of stapt dus in de tram. De reizigers van de tramlijn zijn er inmiddels al aan gewend. Ze laten haar er altijd na één halte uit, zodat ze niet te ver van huis gaat. De tekst gaat verder na de tweet.

Vrachtwagen-kat

Bowie is niet de eerste kat die in het nieuws komt met haar reisavonturen. In maart kwam een Oostenrijkse kat in het nieuws die in een vrachtwagen was meegelift. De poes was in Oostenrijk in de laadruimte van de truck gesprongen en stapte pas in Nederland weer uit. 

Vissersboot-kat 

En nog een avontuurlijke kat: Mia sprong begin dit jaar op een vissersboot. De vissers noemden haar Katrien en gaven haar elke dag verse haring. Eenmaal terug in Nederland kwam ze in het asiel terecht en kreeg ze drie nieuwe baasjes: Leyla (11), Mikail (10) en Lara (7). Zij hebben voor Katrien een nieuwe naam bedacht: Mia. Deze bijzondere kat maakt kans om Dier van het Jaar 2019 te worden! Je kunt hier stemmen op Mia. 

Anderen lazen ook: Wordt kat Mia Dier van het Jaar 2019?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.