Poincheval broedt eieren uit

Kunstenaar broedt eieren uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Hij heeft haren, twee armen en twee benen. Abraham Poincheval lijkt absoluut niet op een kip. Toch heeft de Franse kunstenaar tien eieren uitgebroed. Net als een kip.

Abraham Poincheval staat bekend om zijn bijzondere kunstwerken. De Fransman leefde al twee weken in een opgezette beer, zat zes dagen op een hoge paal en leefde een week in een dichte rots. Sinds eind maart zat hij in een museum in Parijs op een broedstoel met tien eieren.

Uitgebroed

De kunstenaar vroeg zich af of een mens ook eieren kan uitbroeden. Dat bleek te kunnen! Na twintig dagen kroop vorige week het eerste kuiken uit het ei. Daarna volgden zijn broertjes en zusjes. De kuikens bleven drie dagen in het museum. Daarna vertrokken ze naar de boerderij van de vader van Poincheval voor een lang en gelukkig leven.

Kuiken Abraham PoinchevalFoto Twitter

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow dat is echt cool ik heeeeeeeel verbaasd

Kinen wij ook en kids week krand thuis krijgen
Of aaleen op school

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.