Neushoorn tinder

Neushoorn zit op datingapp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Sudan is sterk, wereldberoemd én de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld. Om zijn soort te redden hebben zijn beschermers de hulp van een datingapp ingeroepen.

Onder mensen is Tinder een populaire app om een nieuwe liefde te vinden. Maar tussen alle profielen van mannen en vrouwen staat nu ook een neushoorn! Wie de pagina van Sudan interessant vindt, komt uit op een site met meer informatie over de zeldzame neushoorn.

‘Meest begeerde vrijgezel in de wereld’

Daar wordt Sudan de ‘meest begeerde vrijgezel in de wereld’ genoemd. Hij verscheen al in verschillende documentaires en heeft altijd bodyguards om zich heen. Dat is stoer en zielig tegelijk. Want als hij doodgaat, sterft zijn soort uit.

Geld voor onderzoek

Sudan leeft samen met twee vrouwtjes, maar het is hen nog niet gelukt om kinderen te krijgen. Met de  nieuwe campagne probeert het wildreservaat waar Sudan woont geld in te zamelen voor onderzoek naar andere manieren om zwanger te worden. Zodat er straks toch nog nieuwe noordelijke witte neushoorns geboren kunnen worden.Neushoorn tinder

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook