Pony

Rare smoesjes: van een haai in je tas tot een pony voorin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Agenten horen wel vaker rare smoesjes van automobilisten of fietsers die de verkeersregels overtreden, maar twee aanhoudingen leverden afgelopen week wel heel bijzondere verhalen op.

In Zuid-Frankrijk wisten agenten die een brommobiel aanhielden niet wat ze zagen. Voorin het voertuig zat een shetlander gepropt!

Rijbewijs

De vrouw achter het stuur zei dat ze de pony gebruikt als therapiedier voor gehandicapte kinderen. Ze had had haar brommobiel zo ingericht dat de shetlander erin paste. Toen bleek dat zij het dier zo vervoerde omdat ze nog bezig was haar autorijbewijs te halen (voor een brommobiel heb je alleen een bromfietsrijbewijs nodig) kreeg ze geen bekeuring. 

Rood

De Nederlandse politie in Vlissingen hield midden in de nacht een fietser aan die een paar keer door rood was gereden. 'Ik kon niet op tijd remmen omdat er een vis in mijn tas zit', zei de fietser. 'Een vis?' vroeg de politie. 'Het is een haai', was het antwoord. 

Toen een agent in de tas keek zag hij daar een plastic bak met water en daarin zwom inderdaad een kleine levende haai! De fietser mocht daarna snel door om het dier over te hevelen naar een aquarium. 

Anderen lazen ook: Raar: deze spullen lieten mensen achter in de trein.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook