ontsnapt stel is terug

Spoorloos verliefd stel eindelijk gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Er waren eens twee verliefde waterzwijntjes in Canada. Ze waren gekocht door een dierentuin om daar een ander eenzaam waterzwijntje gezelschap te houden. Maar het stel vond dat zwijntje maar stom. En dus ontsnapten ze samen door een piepklein gaatje in het hek en verdwenen ze spoorloos.

Hun verhaal klinkt misschien als een sprookje, maar in de Canadese dierentuin High Park Zoo waren ze niet blij met deze ontsnapping.

Ontsnapt in mei
De twee capibara's (de officiële naam voor de waterzwijntjes) ontsnapten op 24 mei tijdens hun eerste dag in de dierentuin in Toronto. De twee capibara's kwamen van een fokker uit Texas. Bedoeling was dat ze de eenzame soortgenoot Chewie gezelschap zouden houden. Maar dat zagen de twee dus niet zitten.

Eerder deze maand kwam het eerste waterzwijntje al thuis. Maar het andere bleef nog twee weken lang 'voortvluchtig' en was de zoekers steeds te slim af. Tot gisteren. We hébben hem!', dolblij meldden de verzorgers van de High Park Zoo het goede nieuws op Facebook.

Luidsprekers
Honderden inwoners van Toronto lieten afgelopen weken weten dat ze de roodbruine capibara's hadden gezien, maar het werd de Canadezen afgeraden om de dieren, die tot 65 kilo zwaar kunnen worden, te benaderen. De ontsnapte capibara's waren wel nog maar een half jaar oud en wogen elk zo'n 13 kilo.

Alles werd geprobeerd om de twee weer te vangen. Zo lieten de verzorgers bijvoorbeeld het geluid van waterzwijnen door de luidsprekers om ze te lokken. Dat hielp niets, de beestjes kwamen pas tevoorschijn toen er vallen uitgezet werden met maïs en fruit.

Hek zonder gaten
De dierenarts gaat de gevonden capibara nakijken en als hij gezond blijkt, mag hij weer samen in één hok met zijn vrouwtje. Met een hek zonder gaten.

Altijd op de hoogte blijven van het leukste dierennieuws? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook