eekhoorntje gered

Baby-eekhoorntjes gered uit omgezaagde boom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
Lisanne
van Sadelhoff

Drie piepkleine baby-eekhoorntjes zijn gered door de Dierenbescherming. Ze waren naar beneden gevallen omdat hun boom was omgezaagd. 

Bam! Met een keiharde klap vielen de pasgeboren baby-eekhoonrtjes naar beneden, toen de boom met hun nestje was omgezaagd. Omdat het nestje door mensen was aangeraakt, wist de Dierenbescherming zeker dat de moeder-eekhoorn niet meer terug zou komen. 

Piepklein

Daarom besloot de Dierenbescherming de beestjes te helpen. 'Ze wogen maar 25 gram', vertelt een medewerker op de site van de Dierenbescherming. Dat is net zo licht als een klein zakje met chips. 

Gered eekhoorntje.

Omdat er geen eekhoornopvang in de buurt zat, zijn de kleine, kale baby's naar het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert gebracht. Daar gingen ze meteen in de couveuse. En ze kregen in alle rust eten. 

Twee diertjes overleden

Helaas heeft één eekhoorntje het niet overleefd. Dat zijn broertje en zusjes het wél hebben gered, is volgens de Dierenbescherming een wonder, omdat ze nog zo klein waren. De beestjes hebben tien keer per dag eten gekregen. Dat gebeurde met een superklein spuitje, zodat ze niet zouden stikken.

'Dankzij de intensieve zorg, hebben ze het overleefd', zegt de medewerker van de Dierenbescherming. En het allermooiste nieuws: de eekhoorns zijn gegroeid en zijn vrijgelaten in de natuur. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Verstoten babygorilla opgevangen in Artis of Drone filmt baby-walvis.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

super schattig en ik vind het een schande dat de bomen worden omgezaagd want zonder bomen kunnen wij niet leven en zonder ons kan de natuur niet leven.

echt heel erg zielig

Ik vind het zielig maar ook schattig.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.