Lion cub

Baby-leeuw gevonden in een auto in Parijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Politieagenten vonden afgelopen week een baby-leeuw in een gehuurde Lamborghini in een chique winkelstraat in Parijs. De bestuurder van de luxe auto maakte selfies met het leeuwtje. Hij zei dat het 'gewoon een kat' was, maar werd wel gearresteerd.

Volgens de BBC  is het leeuwtje van twee en een halve maand naar een dierenopvangcentrum gebracht. Het dier was verzwakt en had een gebroken staart.

Selfies

Volgens de voorzitter van de Franse dierenbescherming zijn er steeds meer mensen die een baby-leeuw kopen om met het dier te poseren voor een selfie die ze op social media zetten.'Er zijn honderden van deze illegale dieren', vertelde ze een Amerikaans persbureau. Een baby-leeuw kost soms minder dan een hond. Het kost driehonderd euro en je koopt ze bij circussen.'

Het gebeurt volgens haar in Frankrijk, maar ook in landen in het Midden-Oosten, zoals Bahrein, Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. 'Rijke mensen daar poseren met de baby-leeuwen en maken foto's van zichzelf in de auto. Als ze groot zijn, doen ze weer weg.' 

Filmpje

Dit mannetje gaat als het opgeknapt is waarschijnlijk naar een natuurpark in Zuid-Afrika. Daar leven ook twee andere leeuwtjes die eerder dit jaar in Frankrijk werden gevonden.

In het filmpje hieronder zie je dat hij het nu gelukkig weer beter maakt:

Anderen lazen ook: Gevonden leeuwtje komt waarschijnlijk uit circus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook