kameel geboren amersfoort

Babykameeltje verrast iedereen met geboorte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Dierenpark Amersfoort werd deze week verrast door de geboorte van een héél lief babykameeltje. Het diertje staat nog wat onwennig op de beentjes. Moeder en kind maken het goed.

'Kameeltje geboren! Onze dierverzorgers werden tijdens hun ochtendronde verrast met een nieuwkomer: opeens lag daar een klein kameeltje naast kersverse moeder Freja.' Deze tekst plaatste het dierenpark dinsdag op Twitter.

Het jonge diertje is de vijfde kameel in het park maar heeft nog geen naam. Hoe kan het dat de verzorgers zelfs verrast werden door de nieuwe bewoner van het dierenpark? Dat komt doordat een kameel vaak lang drachtig (zwanger) is. Dus is het moeilijk te zeggen wanneer mama kameel gaat bevallen.

Jongen of meisje?

Zoals je op de foto kunt zien, staat het diertje nog wat trillend op de beentjes. De verzorgers weten nog niet of het een jongetje of meisje is. Daarvoor hebben ze nog niet lang genoeg de tijd gehad om het dier te bekijken. Maar als ze het wel weten, geven ze het dier een naam. Wordt dus vervolgd...

Vind je het leuk om een filmpje te bekijken van het pasgeboren kameeltje? Dat kan hier.

Anderen lazen ook: Zwart slingeraapje geboren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook