koningspython

Bejaarde slang krijgt kleintjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Met haar 62 jaar is de koningspython uit de Amerikaanse Saint Louis Zoo al een erg oud beestje. Toch heeft ze onlangs zeven eieren gelegd. En of dat niet bijzonder genoeg is, zijn alle zeven eieren bevrucht!

De verzorgers van de koningspython krabden zich wel even achter hun oren. Zeven bevruchte eieren van zo'n oude slang! Er is ook nog eens in geen vijftien jaar een mannetje bij de slang in de buurt geweest. Nu gebeurt dat wel vaker bij koningspythons. Die kunnen - net als komodovaranen en sommige hagedissen en salamanders - ook kleintjes krijgen zonder dat daarvoor een mannetje in het spel is geweest. Ook kunnen ze heel lang zaadcellen van een eerdere vrijpartij in hun lichaam bewaren voor later.

Papaslang

Drie van de zeven eieren worden nu uitgebroed en verwacht wordt dat die binnen een maand uitkomen… Daarna wordt gekeken of de bejaarde mama haar kleintjes echt in haar eentje heeft gekregen. Of dat er stiekem toch wel een papaslang is. 

Anderen lazen ook: Babyslang gevonden in een broodtrommel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vint het schatig dat de slang kleintjes krijgt

ahhhhh schattig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.