Vlinder Israel

Bijzonder: een oude nieuwe vlinder ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hij fladdert al meer dan een miljoen jaar rond, maar nu is-ie pas écht ontdekt.

Er is namelijk een nieuwe vlinder gezien op een berg in Israël (een land in het Midden-Oosten dat grenst aan onder andere Syrië en Egypte). Hij heet Melitaea acentria.

Oranje en zwart

Het diertje heeft oranje met zwart gekleurde vleugels en lijkt volgens het internationale tijdschrift Comparative Cytogenetics heel erg op een andere vlindersoort. Mensen dachten al die tijd dat de vlinders van dezelfde soort waren, tot onderzoekers het insect pas echt goed gingen bestuderen.

Vaak op de foto

'Voor mij was het een verrassing dat deze vlinder nog niet was ontdekt', vertelt een Russische onderzoeker in het internationale tijdschrift. 'Duizenden mensen hebben deze prachtige gekleurde vlinder gezien en gefotografeerd. Maar niemand besefte dat het om een eigen soort gaat.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het grappig en gek. Het zou best wel is eerder kunnen onderzocht worden. Maar het gekste is dat de vlinder gezien is, terwijl we niet door hadden dat het een nieuwe soort was!

Grappig dAt niemand deze soort ontdekt heeft

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.