De grijze roodstaartpapegaai

Blijf van de grijze roodstaartpapegaai af!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Het gaat niet goed met de grijze roodstaartpapegaai. De bijzondere vogel, die ons mensen goed kan napraten, mag daarom niet aan mensen verkocht worden.

De grijze roodstaartpapegaai is een heel populaire vogel. Waarom? Omdat-ie mensen zo leuk kan napraten! Met zijn stem kan hij woorden en zinnen die wij zeggen moeiteloos nabootsen. 

Weinig exemplaren
Zo'n vrolijke prater, die willen veel mensen wel als huisdier. De papegaai wordt dan ook veel verkocht in de wereld. Maar daardoor gaat het in het wild heel slecht met de grijze roodstaartpapegaai. Van de vogel, die oorspronkelijk in Afrika rondvliegt, zijn nog maar weinig exemplaren over.

Vergadering
De vogel stond al op de lijst met bedreigde diersoorten. Alleen met een vergunning mocht je 'm kopen. Maar nu mag de papegaai helemaal niet meer verhandeld worden. Dat is besloten door dierenexperts uit 182 landen, die in Zuid-Afrika vergaderen

De komende dagen wordt in Zuid-Afrika ook nog gepraat hoe andere dieren, zoals de neushoorn en de haai, beschermd kunnen worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps