Foto: AFP

Brekebeentjes en brokkenpoten in het dierenrijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Veel Nederlanders gaan de komende weken weer wintersporten. Leuk, maar niet als je van je ski’s dondert en iets breekt. Elk jaar landen er op Schiphol speciale gipsvluchten vol zielenpieten. Een schrale troost voor al die gekrakte klungels: dieren hebben ook wel eens een pechpoot! Dit waren een paar van de pechvogels van vorig jaar. 

Een gebroken poot? Dat is meestal je dood. Tenminste, als je in het wild leeft. Dik geluk dus, voor de Duitse antilope Howard. Want hij woont in een dierentuin. Tijdens een woeste stoeipartij met zijn vriendjes krakte zijn linkervoorpoot.

De dierenarts wikkelde er flink wat gips omheen en liet de jonge antilope twee weken in zijn uppie oefenen met hobbelen. Dat ging als een speer. Al snel kon Howard weer keihard huppelen. Toen het gips eraf ging, was-ie helemaal genezen.

Eekhoorntje

Bam uit de boom

Boink! Met een geweldige dreun kwakte dit Amerikaanse baby-eekhoorntje op het beton. Ze wilde vanuit haar nest in de boom de wijde wereld in, maar deed dat een beetje te vlug. Het kleintje was er behoorlijk belabberd aan toe. Ze had een bloedneus, een gebroken enkel en een tand lag eruit. 

Gelukkig bracht een voorbijganger haar naar een wildopvang. Daar depten ze haar neus en toverden ze het eekhoorn-enkeltje om tot een grote rode knots van gips. Binnen vier weken was eekje weer de oude en kon ze alsnog de wijde wereld in.

Foto: ANP

Vleugellam

Wat gebeurt er als je te vroeg gaat vliegen? Dan val je. En niet zo’n beetje ook. Het overkwam dit piepkleine Franse uiltje. Hij lazerde zo het nest uit en brak daarbij een vleugel. Gelukkig bestaat er gips. Daarmee heeft de dierenarts dit gekrakte uiltje weer helemaal opgelapt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ooo ik vind het kei zeilig Vraagtzichaf

Ik vind de artikel leuk maar wel jammer voor de dieren. Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps