Bultrugwalvis

Bultrug gered uit haaiennet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een jonge bultrugwalvis raakte voor de kust van Australië verstrikt in een haaiennet. Afgelopen weekend werd-ie gered.

Het was voor de kustwacht nog best lastig om de bultrug te bevrijden, want het dier had zich in zijn paniek helemaal vastgedraaid in het net. Hier zie je hoe de bultrug bevrijd werd.

Haaien

Haaiennetten moeten surfers en zwemmers beschermen tegen haaien, maar jaarlijks raken er tientallen bultrugwalvissen, dolfijnen en schildpadden in verstrikt.

Antarctica

Vooral bultruggen lopen gevaar omdat zij tussen juli en november dichter bij de kust zwemmen. Ze gaan dan met hun in Australië geboren jonkies terug naar Antarctica, waar ze eigenlijk vandaan komen.

Drones

Australische natuurbeschermingsorganisaties maken zich zorgen. Ze vinden dat zwemmers en surfers op andere manieren beschermd moeten worden tegen haaien. Zo zijn er bijvoorbeeld drones, waarmee haaienspotters op het strand kunnen zien of en waar haaien te dicht in de buurt van mensen komen. In dit filmpje zie je hoe dat werkt. 

Veilig 

Er zijn ook mensen die willen dat de haaiennetten blijven. Zij vinden dat de netten vooral voordelen hebben: haaien op een afstand houden en mensen het gevoel geven dat ze veilig het water in kunnen.

Anderen lazen ook: Veel bultrugbaby's op komst.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook