Chagrijnige elanden zijn toe aan lente

Chagrijnige elanden zijn toe aan lente

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bregje
Bregje
Notenboom

Elanden in de Amerikaanse staat Alaska vinden het wel weer tijd voor de lente. Doordat ze in de winter niet zoveel eten kunnen vinden, zijn ze moe en chagrijnig. Biologen waarschuwen mensen uit de buurt te blijven en ze geen eten te geven.

Hoewel de dieren normaal heel rustig zijn, is het afgelopen week een paar keer fout gegaan. Toen een aantal wintersporters naar de skilift liepen, zetten de elanden de aanval in. ‘Het zag er een beetje uit als stierenrennen’, vertelde bioloog Dave Battle aan een lokale krant.

Buurtbewoners

In de stad Anchorage lopen die dieren vaak door de straten zonder dat er iets gebeurt. Het zijn eigenlijk hele tamme dieren. De buurtbewoners blijven wel altijd uit de buurt als het paringsseizoen is: elanden zijn namelijk erg beschermend over hun kroost. Maar vanaf nu kijken de bewoners ook uit voor chagrijnige elanden die genoeg hebben van de winter. Laat de lente maar snel komen!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps