Gekloonde politiehond_China

China traint eerste gekloonde politiehond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De politie in de Chinese hoofdstad Beijing was zó tevreden met de prestaties van politiehond Huahuangma, dat ze er nog zo'n speurneus bij wilden. Een politiehond trainen kost alleen veel tijd en geld. Daarom werd Huahuangma gekloond. 

Huahuangma (7 jaar) hielp de Chinese politie bij het oplossen van verschillende moordzaken en andere onderzoeken. Geen wonder dat haar bijnaam Sherlock Holmes is. En niet zo gek, dat de politie nog zo'n detective kon gebruiken. De oplossing was alleen wat ongebruikelijk: Huahuangma werd gekloond.

Puppy

Onderzoekers van een bedrijf en een universiteit gebruikten huidcellen van Huahuangma om haar DNA te klonen. De gekloonde embryo plaatsten ze in de baarmoeder van een beagle. Afgelopen december werd puppy Kunxun geboren. Haar DNA is voor 99 procent hetzelfde als de moeder.

Training

En nu is Kunxun begonnen met haar politietraining. Ze doet het al beter dan niet-gekloonde honden, zei één van de onderzoekers volgens de Chinese krant China Daily. Zo zou de pup nu al heel sociaal zijn en goed kunnen ruiken. Het is de bedoeling dat Kunxun drugs en bewijsmateriaal gaat opsporen.

Als alles volgens plan gaat, moet Kunxun over tien maanden als politiehond aan de slag. Ze is dan wel de eerste gekloonde politiehond van China, maar niet van de wereld. Al in 2007 werd in Zuid-Korea de eerste politiehond gekloond.

Anderen lazen ook: Natalie over het klonen van mensen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het heel zielig als je gaat klonen want het is niet natuurlijk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.