Zeepaardje Cheeto

Chips blijkt zeepaardje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

‘Hé, wat ligt daar nou? Het lijkt wel een Cheeto!’ Een meisje uit Amerika zag laatst een oranje chipje op het strand liggen. Maar toen ze dichterbij kwam, bleek het een zeepaardje! Bijna was het dier opgegeten door een meeuw, maar het meisje heeft het gered.

Het meisje en haar moeder zagen een meeuw vliegen met iets in zijn snavel dat leek op een Cheetos-chipje. De vogel liet het oranje chipje vallen en het bleek een zeepaardje te zijn. Het meisje legde het dier in een emmer en haar moeder belde de zeedierenbescherming.

Webcam

Het zeepaardje werd Cheeto genoemd en opgevangen in een aquarium tot ze weer opgeknapt was. Via een webcam konden mensen Cheeto volgen. Na drie weken goede zorg was ze aangesterkt en werd ze weer naar zee gebracht.

Hard hapje

Meeuwen duiken wel vaker zeepaardjes op. Meestal eten de vogels ze niet op, omdat ze de zeepaardjes te hard vinden. Dan laat de meeuw het zeepaardje weer uit zijn snavel vallen. Vaak gebeurt dat veilig boven zee, maar Cheeto had pech en belandde op het strand.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.