Eekhoorn
Slimme dierentrucs

De eekhoorn speelt verstoppertje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wie niet sterk is moet slim zijn. Daarom barst het in de dierenwereld van de handige trucjes. Elke week bespreken we een handigheidje van een slim beest. Deze week: de eekhoorn.

De eekhoorn eet graag noten. Walnoten, eikels, hazelnoten en beukennootjes vinden ze allemaal heerlijk. Maar in de winter zijn die lekkere snoepjes veel moeilijker te vinden! Daarom verstoppen eekhoorns noten op verschillende plekken, zodat ze een goede voorraad hebben voor in de winter. Maar wat nou als de noten worden gestolen?

Verstoppen

Om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt, maakt de eekhoorn een paar nep-voorraden. Ze graven allemaal kleine gaten om de noten in te doen. Maar als ze het idee hebben dat ze bekeken worden door andere dieren, doen ze net alsof ze een noot verstoppen. Maar ze doen er niks in. Zo zetten ze de andere dieren op het verkeerde been. Hoe de eekhoorn de noten verstopt? Kijk maar!

Benieuwd naar slimme trucs van andere dieren? Die lees je hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het zo schatig echt waar maar ik heb zoveel natuur progammas gezien heb dat ik het al wist.

echt grappig dat zon beest dat kan

Slim! Dat eekhoorns zulke slimme dieren waren wist ik niet Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.