Foto: Pixabay

De grootste liegebeesten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Blije zalm, koeien die gezellig buiten grazen. In reclames worden producten vaak mooier gemaakt dan ze zijn. Dat zegt actiegroep Wakker Dier. Daarom bedacht de organisatie de Liegebeestverkiezing, voor de grootste leugenaars. Wie zijn de kandidaten van dit jaar? 

1. Albert Heijn, met zijn 'blije vissen'. 

Volgens Wakker Dier, dat opkomt voor dieren in Nederland, zijn de zalmen eerder depressief. Ze zouden met zijn allen op een kluitje zwemmen in grote kweeknetten. 

Albert Heijn reageert dat het maar de mening van de zalmkweker is dat de vissen blij zijn. En die bedoelde dat het water zo lekker schoon is. Volgens Albert Heijn is het moeilijk te meten hoe het met een vis gaat, maar wordt daar wel over nagedacht. Dat doet Albert Heijn samen met Wageningen Universiteit en de Dierenbescherming. Ook zouden de kwekers hun vissen verdoven voor ze worden geslacht.  

2. Albert Heijn met zijn Serranoham. In het blad Allerhande staan mooie foto’s van varkens in de wei. Ze hebben zelfs een kwaliteitskeurmerk. Maar volgens Wakker Dier gaat dat alleen over hoe de ham gemaakt wordt, niet over hoe de dieren leven. De varkens leven in krappe, benauwde hokken! 

Albert Heijn geeft toe dat de advertentie niet klopt en zegt die aan te passen. En te praten met de Spaanse leverancier over hoe het beter kan. Verder wil Albert Heijn kwijt dat er de afgelopen jaren al veel verbeterd is. Zo heeft al hun varkensvlees tegenwoordig één ster (of meer) van de Dierenbescherming. 

3. Almhof, met zijn reclame van blije koetjes in een Alpenwei. Op de site van Almhof staat bovendien dat gewerkt wordt met aandacht voor natuur. Niks van waar, zegt Wakker Dier. Het bedrijf zou een groot deel van haar koeien binnen houden. Die krijgen geen alpenwei te zien.  

4. De tonijn van Rio Mare is ook een nominatie waard, vindt Wakker Dier. Zelf zegt Rio Mare 'welzijn' heel belangrijk te vinden. Volgens Wakker Dier worden de tonijnen levend ingevroren. Ze sterven doordat ze stikken of bevriezen. 

5. De laatste nominatie gaat naar Halfvol Plantaardig van Friesche Vlag. Deze halfvolle 'koffieverrijker' zou plantaardig zijn, maar volgens Wakker Dier bestaat het uit 96% melk.  

Tot 20 augustus kan op de kandidaten gestemd worden. Daarna wordt bekend gemaakt wie het Liegebeest 2017 is. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER STOM
Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

Goed van Wakker Dier dat ze dit doen! Zo merken de bedrijven dat ze iets minder moeten liegen, want anders merkt heel Nederland dat ze dat doen! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.