Koekoek
Slimme dierentrucs

De koekoek deelt eieren uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wie niet sterk is moet slim zijn. Daarom barst het in de dierenwereld van de handige trucjes. Elke week bespreken we een handigheidje van een slim beest. Deze week: de koekoek.

De koekoek wil graag zoveel mogelijk jongen krijgen. Maar die jongen grootbrengen kost veel tijd. Dat hebben deze vogels niet, want ze willen weer opnieuw gaan broeden. Hoe kunnen ze wat tijd besparen? Daar bedachten de slimme beesten een trucje voor.

Ander nest

De koekoek legt de eieren stiekem in een nest van een andere vogel. Dat doen ze heel snel: binnen tien seconden. De slimme vogels kunnen zelfs de kleur van hun eieren aanpassen, zodat ze niet opvallen in het andere nest. De pleegvogels hebben dat niet door en die gaat lekker zitten broeden. Zeker veertien andere soorten vogels broeden de kleine koekoekjes uit.

In dit filmpje zie je een jonge koekoek in een nestje van de zangvogel de kleine karekiet. 

Benieuwd naar slimme trucs van andere dieren? Die lees je hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.