Octopus
Slimme dierentrucs

De octopus vindt een schuilplaats

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wie niet sterk is moet slim zijn. Daarom barst het in de dierenwereld van de handige trucjes. Elke week bespreken we een handigheidje van een slim beest. Deze week: de octopus.

Terwijl octopussen over de bodem van de zee kruipen, zijn ze heel kwetsbaar. Een octopus lijkt wel een beetje op een grote slak, maar dan zonder huisje. Omdat het dakloze dier snel gepakt kan worden, moesten ze met een oplossing komen.

Schild

En die is er: de slimme beesten verzamelen namelijk lege kokosnoten. Moeten ze een tochtje maken over de bodem? Dan grijpen ze zo'n kokosnoot met hun tentakels. Die gebruiken ze als schild en als er gevaar dreigt kunnen ze erin kruipen. Zijn ze op de bestemming aangekomen? Dan gebruiken ze de kokosnoot als huisje. Kijk zelf maar!

Benieuwd naar slimme trucs van andere dieren? Die lees je hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.