Olifant
Slimme dierentrucs

De olifant gebruikt gereedschap

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wie niet sterk is moet slim zijn. Daarom barst het in de dierenwereld van de handige trucjes. Elke week bespreken we een handigheidje van een slim beest. Deze week: de olifant.

Als een olifant jeuk heeft kan hij dat vast met zijn enorme slurf wel oplossen, zou je denken. Toch is dat niet helemaal zo. Daar vonden ze wel een andere handige manier voor.

Gereedschap

Olifanten gebruiken gereedschap om hun leven wat makkelijker te maken. Ze vertrappen boomstammen om kleine stokken over te houden. Die pakken ze op met hun slurf en zo kunnen ze zichzelf lekker krabben. Ze gebruiken ook boomschors om een natuurlijke waterput mee af te sluiten, zodat het water niet verdampt en andere dieren het niet op kunnen drinken. In het filmpje hieronder zie je hoe een olifant zo'n stok gebruikt.

 

Benieuwd naar slimme trucs van andere dieren? Die lees je hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hahahah de olivine denkt zo kan ik het beter omdat ik ben te lui om het zelf te doen Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.