Witte haai
Slimme dierentrucs

De witte haai gebruikt de zon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wie niet sterk is moet slim zijn. Daarom barst het in de dierenwereld van de handige trucjes. Elke week bespreken we een handigheidje van een slim beest. Deze week: de witte haai.

De witte haai eet graag lekker veel vis, maar dan moet-ie ze wel eerst vangen. Die beesten zijn best snel, dus de haai moet slim zijn.

Hulp van de zon

Daarom maakt de witte haai heel handig gebruik van het zonlicht, dat door het water schijnt. Wetenschappers uit Australië kwamen erachter dat ze 's ochtends vanuit het oosten gingen jagen en 's middags vanuit het westen. Op die manier hebben ze de zon in de rug en kunnen ze hun prooi makkelijk pakken, omdat die tegen het licht in zwemt en daardoor verblind raakt. Op bewolkte dagen zullen de slimme beesten het zonder hulp moeten doen.

In dit (engelstalige) filmpje zie je hoe de haai dat doet:
 

Benieuwd naar slimme trucs van andere dieren? Die lees je hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.