Mandarijneend

Deze exotische vogel is een ster op social media

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vogelspotters hebben in New York City een nieuwe ster gevonden: een fel gekleurde mandarijneend. Sinds zijn filmpje op Twitter verscheen is deze exotische vogel 'de mooiste eend in het park'.

De mannetjeseend zwemt rustig rond in de vijvers van Central Park. Vermoedelijk is hij ontsnapt uit een privé-hok of dierentuin. Oorspronkelijk komen mandarijneenden uit China en Japan.

Ster

Toen bleek dat geen van de dierentuinen in de stad een mandarijneend misten, maakten veel mensen zich druk, want het is in New York City verboden om een eend als huisdier te houden.

Ondertussen is de vogel met zijn paars-blauwe kuif, roze snavel en oranje veren wel dé ster op sociale media. Er verschenen al meer dan 19.000 posts met de hashtag #Mandarinduck. 

 

Anderen lazen ook: Guus de eend is beroemd op Instagram.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik heb ook zon vogel gespot

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.