Rick Anderson knuffelt met haai

Deze wilde haai houdt van knuffelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Rick Anderson is duikleraar in Australië. Onder water komt hij vaak dezelfde haai tegen. Die wil dan altijd even knuffelen!

Anderson houdt van duiken. Hij doet het al 27 jaar. Zeven jaar geleden leerde hij onder water een haai kennen met een ingewikkelde naam: de Port Jackson-stierkophaai. 'Ik ging met haar spelen toen ze nog een jonkie van vijftien centimeter was', vertelt de duikleraar aan dierensite The Dodo.

Rick Anderson knuffelt met haai

Zachtjes aaien

'Ik kwam heel voorzichtig naar haar toe, om haar niet te laten schrikken, en aaide haar zachtjes. Toen ze eenmaal aan mij gewend was, kroop ze op mijn hand en "praatte" ik aardig tegen haar.'

'Ze raakte al snel aan me gewend. Steeds als ik langskom, tikt ze tegen mijn benen totdat ik mijn armen spreid voor een knuffel.'

Rick Anderson Blije haai

Niet bang

Op Instagram deelt Anderson foto's van de haai. Hij is niet bang dat ze hem bijt. 'Het grootste misverstand over haaien is dat het allemaal gedachteloze moordenaars zijn, wachtend tot mensen het water in gaan om ze op te eten', zegt hij.

Port Jacksons-stierkophaaien hebben wel tanden, maar eten daarmee zee-egels, weekdieren, kreeftachtigen en vis.

Rick Anderson Blije haai knuffel

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool dat zo'n dier dat iedereen eng vindt toch zo schattig zou zijn

Echt schattig!!!

Wat cute zeg! Al zal ik het zelf nooit doen!

Ja, schattig!
Maar ik zou
dat nooit durven!

Echt zo super schattig !!!!!
En super leuk ik zou ook weleens dat willen doen nogmaals CUTE

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.