unclefatty

Dikke aap moet verplicht afvallen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Uncle Fatty. Dat betekent zoiets als 'Dikke oom' en het is het koosnaampje van een makaak-aap die in de Thaise hoofdstad Bangkok leeft. Hij weegt bijna 15 kilo terwijl een 'normale' makaak eigenlijk niet zwaarder dan tien kilo mag zijn. Tijd om wat kilootjes kwijt te raken.

De aap is zo zwaar omdat hij altijd honger heeft. En dan krijgt hij ook nog eens heel veel ongezond eten van toeristen en kinderen. Op allerlei video’s en foto’s is te zien hoe 'Uncle Fatty' milkshakes, noedels en koekjes naar binnen werkt. Niet zo gek dus dat hij veel te dik is.

unclefattyBeeld: Monkey Lovers with Good Hearts/Facebook

Tumor

Heel even werd er gedacht dat de dikke aap ziek zou zijn en dat er een tumor in zijn buik groeide. De Thaise dierenbescherming besloot hem te onderzoeken. De conclusie was overduidelijk: de aap is niet ziek maar gewoon hongerig en lui.

Dieet

Uncle fatty is nu op een streng dieet gezet in een opvangcentrum voor wilde dieren. Daar moet hij flink trainen en krijgt hij alleen gezond apen-eten. Het is de bedoeling dat hij minstens vijf kilo afvalt. 

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hihihaha is da echt zo

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps