Mitsi

Dit is Mitsi, de beroemde stationspoes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Een reiziger maakte een filmpje van poes Mitsi toen ze lag te dutten op haar favo plekje op het station, en dat ging de hele wereld over. Nu is ze plotseling een ster!

Poes Mitsi ligt iedere ochtend op één van de incheckpaaltjes op een station in Israël. Ze trekt zich niets aan van de drukte op het station. Iedere dag lopen honderden treinreizigers haar voorbij. Vanaf haar lievelingsplekje kijkt Mitsi rustig toe hoe ze inchecken voor de trein. In het filmpje hieronder kun je zien hoe dat eruit ziet.

Speeltjes en lekkers

Op het station kent iedereen haar ondertussen wel. Treinreizigers komen met haar knuffelen en spelen voor ze naar hun werk of naar school gaan. Soms nemen ze zelfs speeltjes mee voor de poes. En zélfs de burgemeester kwam al eens langs om Mitsi wat lekkers te geven.

Nieuw thuis
De stationsbaas zegt dat de poes een opgegroeid is op het station en het al langer dan twee jaar haar thuis is. ‘Iedereen let op haar’, vertelt hij. Toch gaat hij voor Mitsi op zoek naar een nieuw, warm thuis. Zodat ze niet altíjd op het station hoeft te zwerven.

Anderen lazen ook: Wegloop-poes is weer thuis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps