Vraag het dokter Job van Wildlands

Eet een zebra andere dingen dan een paard?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Stoute stokstaartjes en giga olifanten: dokter Job van Wildlands heeft niet de makkelijkste patiënten. Speciaal voor Kidsweek beantwoordt hij vragen van lezers over dieren. Deze keer is Vita aan de beurt.

Hallo dokter Job! Mijn vraag is: eet een zebra andere dingen dan een paard? Groetjes!

Dokter Job: ‘Hoi Vita! Nou, dat is een leuke vraag. Want je zou kunnen denken dat een zebra die helemaal in Afrika woont héél andere dingen eet dan een paard in een Nederlandse wei. Maar dat is helemaal niet zo! Zebra’s eten het allerliefst gras. En als het op de Afrikaanse savanne zomer is en al het gras dood is, eten ze dat dorre spul. Precies: hooi! Zo nu en dan eten ze wat blaadjes van een struik of een andere plant. De zebra’s in Wildlands krijgen ook elke dag gras en hooi. Af en toe geven we ze wat brokjes met extra vitaminen en andere belangrijke stoffen. Echt precies net zoals paarden dus!’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere vragen aan dokter Job.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wist dat nog niet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.