Facebook/ Big Cypress

Enorme python gevangen in Amerikaans natuurpark

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Eindelijk gevangen: de grootste tijgerpython van het Amerikaanse nationale park Everglades in Florida. Het vijf meter lange dier, dat maar liefst 73 eieren droeg, was een gevaar voor andere diersoorten.

De slang woog 63,5 kilo. Daarmee is ze de grootste slang die ooit in het nationale park is gevangen. Om haar te vinden werd gebruikt gemaakt van speciale radiozenders die op mannetjesslangen werden geplakt. Op deze manier kon het team de broedende vrouwtjes ontdekken. De schuilplaats van deze tijgerpython werd verraden doordat de partner van het zwangere vrouwtje het hol in kroop.

Gedumpt

Al sinds de jaren 80 proberen milieuactivisten de tijgerpythons uit het park weg te krijgen. Deze slangen horen namelijk helemaal niet thuis in de Everglades. De dieren werden ooit als huisdieren naar Florida gehaald door de lokale bevolking, maar uiteindelijk in de park gedumpt. Ook zorgde een orkaan in 1992 ervoor dat een slangenboerderij werd verwoest waardoor er een aantal slangen ontsnapte. 

Boosdoener

Inmiddels zouden er tienduizenden tijgerpythons in de Everglades leven. En dat heeft groot effect op de diersoorten in het park. In twintig jaar tijd zou 99 procent van de wasberen en 88 procent van de rode lynxen zijn verdwenen. De enorme pythons zouden de boosdoener zijn en daarom moesten ze worden gevangen.

Anderen lazen ook: Bedrijf vindt 45 slangen onder een huis

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wil ook graag een slang maar niet zo een grote slang gewoon en mine slang die je om je pols kan doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.